[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1007: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:252)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1007: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:252)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4232: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:252)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4234: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:252)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4235: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:252)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4236: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/hooks/index.php:252)
Acer Aspire One h531

Poslední návštěva: Právě je pát 10. úno 2012 8:34:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Acer Aspire One h531
PříspěvekNapsal: sob 26. pro 2009 14:09:41 
Nováček
Nováček

Dostal jsem k vánocům tenhle netbook a vzhledem k tomu, že tu k němu nic není, tak se začnu...

Obrázek
Obrázek

Specifikace
Procesor: Intel Atom N270 s frekvencí 1,6 GHz; 512 KB L2 cache, FSB 667 Mhz
Čipset: Intel 945GSE Express
Operační paměť: 1x 1GB DDR2 667 MHz; 1 slot pro celkovou maximální kapacitu paměti 2 GB
Displej: 10,1" TFT WSVGA CrystalBrite; Rozlišení 1280 x 720 pixelů; LED podsvícení
Grafická karta: Integrovaná se sdílenou pamětí (Intel GMA950)
Multimédia: Hi-Definition audio kodek; Zabudované stereo reproduktory a digitální mikrofon; Integrovaná kamera v displeji Crystal Eye s 0,3 megapixelu
Komunikace: Síťová karta 10/100 Mbit/s; Wireless LAN 802.11b/g
Vstupy a výstupy: 1 x VGA; 3 x USB 2.0; 1 x Audio vstup/výstup; 1 x RJ-45; 1 x Čtečka karet Multi-in-1; 1x SD expansion slot; 1 x Napájecí konektor
Operační systém: Ms Windows XP/Vista/7
Napájení: Li-Ion akumulátor, 3/6 články; Výdrž až 3 - 8hodin
Rozměry: 260 x 187 x 33,1 mm
Hmotnost: 1,27 kg (s šestičlánkovou baterií)

Oficiální stránky výrobce:
http://www.acer.cz/acer/product.do?link=oln85e.redirect&changedAlts=&kcond48e.c2att101=-1&CRC=2759084358#

Recenze v Aj:
http://www.techespot.com/2009/07/acer-aspire-one-531-review.html

Co se skoro nikde neuvádí je jeho multitouch touchpad (podobné ovládání jako např Iphone, dva prsty a jede se). Samotný soft dodávaný k netbooku se dá pohodově nastavit, plus existují utility, které přidají další funkce. Zatím jsem nezkoušel, protože základ mi stačí (zatím).

Vzhledem k tomu, že se ho pokusím nataktovat, budu se mu věnovat i v jiné sekci. Pokud najdete slušnou českou recenzi, tak ji sem klidně postněte, ale v zásadě je to to samý, jako kdekoli jinde, akorát jinak zabalený.
Zatím jsem maximálně spokojenej.

Redaktor Netbook|Portal

Nejsem žádnej geek, jen zvědavej uživatel počítače. Většinu rad jsem vyčetl z netu, takže se můžu mýlit atp. Jestli mě můžete opravit, udělejte to...

Naposledy upravil ipetrk dne úte 29. pro 2009 19:21:41, celkově upraveno 1

Offline Profil Poslat soukromou zprávu  

google adsense
 Předmět příspěvku: Re: Acer Aspire One h531
PříspěvekNapsal: ned 27. pro 2009 14:03:26 
Nováček
Nováček

presne tento netbook som dostal aj ja na Vianoce.....je celkom v pohode.....no vlastne je cool.....len ten predinstalovany Windows 7 Starter je na nic....no nieco sa da na nom robit.....ale vela veci nie.......dokonca sa neda ani zmenit pozadie pracovnej plochy......co som cital ide o nejaku specialnu verziu microsoft-u....vraj to ma uzivatelom len ukazat aky je windows 7 a motivovat ich ku kupe drahsej verzie.....ale ja sa pytam....ked v cene netbooku bol aj operacny system tak preco nie poriadny???....alebo aspon normalny ked som si uz zaplatil......myslim ze to ludi len odradi od microsoftu a prejdu k linuxu......... :cry :cry :cry

PříspěvekNapsal: ned 27. pro 2009 17:19:08 
Stálý člen
Stálý člen

zyx007: Zkus si sehnat nějakou vyší verzi windows 7, třeba Home Premium. Myslím že by to mělo zvládnout.
Nedávno jsem viděl na jednom foru i "osekanou" windows 7 o nepodstatné aplikace (samozřejmě neoficiálně osekanou), která byla určená pro netbooky a pomalejší stroje.
Další možností by bylo se vrátit k windows XP.

PříspěvekNapsal: pon 28. pro 2009 16:31:24 
Nováček
Nováček

NJN....len ja som chcel legalnu verziu windowsu kvoli upgradom a thak.......no ale zatial mi staci tato verzia....a do buducna skusim porozmaslat o vyssej verzii......

PříspěvekNapsal: úte 29. pro 2009 1:26:24 
Nováček
Nováček

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že na netbooku (tomto) úplně v pohodě běží i "normální" Win7 (Home Premium) a dokonce čas od času i se všema efektama. Čas od času znamená, že průhledná okna, alpha blending a aero náhledy normálně běžej, ale jakmile máte spuštěnejch víc aplikací, tak to vázne (Trillian, Chorme s 5 záložkama, WinAmp...). Takže to mám povypínaný.

Co se osekanejch verzí týká, tak bacha na to, co stahujete. Za a) osekání vLitem vás připraví o možnost aktualizace, za b) často to osekávaj ňoumové a sem tam oseknou i něco, co je důležitý pro běh systému a ten pak háže chybový hlášky.

Nemáte někdo zkušenosti s OverClockingem tohodle prcka?

Redaktor Netbook|Portal

Nejsem žádnej geek, jen zvědavej uživatel počítače. Většinu rad jsem vyčetl z netu, takže se můžu mýlit atp. Jestli mě můžete opravit, udělejte to...

PříspěvekNapsal: stř 10. lis 2010 18:13:32 
Nováček
Nováček

Zdravim vsetkych.

Povie mi niekto preco tento netbook Acer Aspire One h531 je tak pomaly pri praci s internetom a celkovo ide cely pomaly.

Predom bol instalovany s WIN7 starter a pozeral som podobny netbook od ASUS s podobnymi parametremi teda proc. atom N270 1GB ram s operacnym systemom XPH a ten ide o podstatne rychlejsie.

Otazka co spomaluje win7 starter ci 1GB ram alebo tam treba dat XPH ?

Vopred dakujem

PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2011 11:53:16 
Nováček
Nováček

Šikovný malý notebook. Zvládá i jednoduché kancelářské práce?

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]